*

jyritiimonen

Kaikki blogit puheenaiheesta SPR

Ensiavun osaaminen on kansalaistaito

Ensiaputaidot ovat kansalaistaito, joka tulisi tarjota jokaiselle suomalaiselle peruskoulun yhteydessä. Hätäensiavun taitamisella nimittäin pelastetaan henkiä joka vuosi myös Suomessa ja tällaisen tilanteen kohtaaminen ei katso aikaa eikä paikkaa. Valitettavasti tämän taidon osaaminen ei ole saanut vieläkään paikkaansa peruskoulun opetussuunnitelmaan siinä laajuudessa kuin olisi tarpeen.

"Jos tuomio tulee, linja ei muutu"

Valtakunnansyyttäjä ilmoitti tiistaina, että kansanedustaja Teuvo Hakkarainen saa syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyte perustuu Hakkaraisen facebook-kirjoituksiin.

Neljän tähden vastaanottokeskus

Useimmat lukijoita tietävät Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevat Holiday Inn hotellin. Hotelli on neljän tähden nykyaikainen, erittäin hyvällä paikalla, ja yhdellä maamme kalleimmista tonteista sijaitseva majoituslaitos. Katsoin juuri hotellin hinnastoja. He tarjoavat hemmottelulomaa kahdelle alkaen 79€/henkilö. Hinta ei ole paha, kun tietää siihen kuuluvan tilavan hotellihuoneen, siivouspalvelut, kuntosalin, monipuolisen buffet-aamiaisen ja jopa kylpytakit.

Katastrofin ainekset

Neuvoja satelee Suomen kansalle. Pääministeri Juha Sipilä neuvoi Ylen pääministerin haastattelutunnilla elämään rauhassa, vaikka terroritekojen uhkaa Suomessa ei voida sulkea pois. SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila puolestaan vakuuttaa, että vaikka paluuta entisenlaiseen Suomeen ei ole, on kaikki hyvin, kun vain kuuntelemme maahantunkeutujien tarinoita, ja ymmärrämme miksi he ovat tehneet pitkän matkansa tänne Pohjolan perukoille.

Omituisuuksia Kittilän vastaanottokeskusjupakassa

Huomasinpa hassun jutun: tutkikaa Kittilän vastaanottokeskuksesta neuvottelevien tahojen (Suomen Punainen Risti ja Harriniva lomakeskus oy/Harriniva Hotels & Safaris) päätöksentekoelimiä. Harrinivan konserni omistaa siis Hotelli Kittilän, jolta SPR vuokraa hotellin.

 

Vapaaehtoistyöntekijänä pakolaisten vastaanottokeskuksessa: päivä #2

 

Mikäpä tässä. ”Käskynjako” taasen käynnissä vastaanottokeskuksen henksutiloissa. Elämme aikaa 2.11 2015 ja kello on siinä vartin yli kahdeksan.

Taasen kysäisen heti alkuun ohjaajilta, että onko ollut mitään mainittavaa ongelmaa havaittavissa viime viikkoon nähden, ihan mitä vain. Miettikää, mikä on ollut median syöttö näistä eri ongelmista suhteessa palstamillimetreihin. Odotan totta puhuen ihan mitä vain lehtiö ja kynä valmiina.

Ja ongelmat lyhyesti ja siten ihan realistisesti kuvaten liki kaikki:

Vapaaehtoistyöntekijänä pakolaisten vastaanottokeskuksessa: päivä #1

Monin miettein sitä saapui Seinäjoen vastaanottokeskukseen töihin SPR:n vapaaehtoistyöntekijänä maanantaina 26.10 2015. Jos sosiaalisesta mediasta, ja ihan normisäännöin toimivasta mediastakin, ottaa jonkinlaisen viitekehyksen asiaan, saa olla mennen tullen varpaillaan ja epäluuloinen. Meillehän on tullut vain kasa kolmekymppisiä miehiä, potentiaalisia seksirikollisia ja sosiaaliturvamme kuppaajia paikat täyteen, eiks jeh?

Lähdetään kuitenkin kylmistä tilastoista tähän saakka:

Työtä turvapaikanhakijalle!

Suomi etsii risukkoja siivottavaksi, rantoja kammattavaksi, puutarhoja silitettäväksi tai kyläteitä tasoitettavaksi. Näitä löytyy ja on meillä työvoimaakin. Tuoretta työvoimaa, juuri tullut maahan! Miehiä parhaassa iässään ja kehujen mukaan ovat useiden ammattien taitajia.

 

Meillä on myös yhdistys, joka paimentaa tuoretta työvoimaa.

 

Ei hätää! "Valtio maksaa!"

Kaivannon pakolaiskeskusta koskevan tiedotustilaisuuden Kangasalla, jossa oli paikalla 20 henkilöä, järjesti Kristillis Demokraatit. Alustajina oli Suomen Punaisen Ristin Hämeen edustaja ja aikuiskoulutuskeskuksen edustaja.

 

Tilaisuuden tunnelma oli hillitty ja kysymyksiä kerättiin post-it lappuihin.

 

Pikkusisar sodassa

"Aivan äskettäin kysyin eräältä nuorelta pääkaupunkilaiselta sairaanhoitajalta, miten on mahdollista, että potilas kuolee samassa huoneessa, jossa toiset makaavat kaikkine vaivoineen. Hän näytti hämmästyvän ja antoi aivan saman vastauksen kuin oli kuullut lääkäreiltä: heitä ei ehditä siirtää muualle!!  Miten sitten oli mahdollista, että keskellä sotaa sellaiseen oli aikaa? Kuoleva potilas vietiin ns. exitushuoneeseen, ja siellä sukulaiset saivat olla hänen luonaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä