jyritiimonen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 25 min 15 s sitten

Suomi hävisi kaikki ottelunsa jalkapallon EM-kisoissa

2 tuntia 27 min ago

Minihuuhkajien urakka jalkapallon alle 19-vuotiaiden EM-turnauksessa Vaasassa ja Seinäjoella päättyi synkästi. Portugali voitti suomalaiset alkulohkon päätösottelussa 3-0.

Italialle Suomi oli hävinnyt 0-1 ja Norjalle 2-3. Portugalia vastaan Suomella ei ollut jakoa.

Tuomaristo suosi Lewis Hamiltonia – suomalaisten kaksoisvoittoa ei tullut

2 tuntia 44 min ago

Saksan Hockenheimissa nähtiin sunnuntaina dramaattinen formulakisa, jossa Valtteri Bottas ajoi toiseksi ja Kimi Räikkönen kolmanneksi. Sebastian Vettel kolaroi kärkipaikalta seinään ja Lewis Hamilton nousi 14. lähtöruudusta voittoon.

Hamiltonille olisi loogisesti ajateltuna kuulunut viiden sekunnin aikasakko, joka olisi nostanut suomalaisajajat kaksoisvoittoon. Hamilton ylitti rataviivan sääntöjen vastaisesti.

Saksasta suora varoitus USA:lle - Lähteet Valkoisesta talosta: ”Autojen tuontitulleille ei löydy tukea”

4 tuntia 1 min ago

Tuontitullit ja kauppasodan mahdollisuus ovat pääaiheita, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tapaavat ensi viikolla Washingtonissa.

Saksalainen teollisuusjärjestö BDI varoitti sunnuntaina, että autojen tuontitullit vahingoittaisivat loppuviimeksi vain Yhdysvaltoja.

Meteorologit: ”Helteille ei näy loppua”

4 tuntia 41 min ago

Ilmatieteen laitos on antanut maanantaille hellevaroituksen tukalasta helteestä lähes koko Suomeen. 

–Helteille ei näy loppua... Heinäkuusta tulossa Lapissa todennäköisesti mittaushistorian kuumin, Ilmatieteen laitoksen meteorologit tviittaavat.

Ilmatieteen laitos varoittaa tukalasta helteestä päivän ylimpien lämpötilojen noustessa +27 asteeseen ja vuorokauden keskilämpötilan pysytellessä +20 asteessa. Erittäin tukalasta helteestä varoitetaan silloin, kun päivän ylin lämpötila nousee +30 asteeseen ja vuorokauden keskilämpötila +24 asteeseen.

Naton tulevaisuus puhuttaa: ”Donald Trumpin outo mieltymys Vladimir Putiniin on vakava uhka Euroopalle”

5 tuntia 4 min ago

Sekä Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri Carl Bildt että Viron Ulkopoliittisen instituutin johtaja Kristi Raik linjaavat, että Naton on muututtava eurooppalaisemmaksi.

Asuntovelallisille tärkeä ennuste julki: ”Syyskuussa 2019”

10 tuntia 59 min ago

Uutistoimisto Bloombergin kokoaman ennusteen mukaan ekonomistien enemmistö odottaa nyt, että Euroopan keskuspankki EKP nostaa ohjauskorkoaan ensi vuoden syyskuussa.

–Ekonomistit odottavat, että Mario Draghi tekee yhden koronnoston ennen kuin hänen kautensa EKP:n johdossa päättyy. Useimmat kyselyyn vastanneet odottavat koronnostoa syyskuussa 2019, Bloomberg summaa kyselyn tulokset.

Uudelta Ferrari-pomolta dramaattinen kirje: ”Epäilemättä vaikein koskaan kirjoittamani”

11 tuntia 57 min ago

Ferrarin hallituksen puheenjohtajaksi lauantaina nimitetty John Elkann on kirjoittanut koko Fiat Chrysler-konsernin henkilöstölle dramaattisen kirjeen Sergio Marchionnen sairastumisen vuoksi.

Elkann on myös Fiat Chryslerin hallituksen puheenjohtaja ja kuuluu Fiatin perustaneeseen Agnellin perheeseen. Agnellit ovat edelleen Fiat Chryslerin  suurimmat omistajat. 

Hjallis Harkimo: ”Sain kovaa postia - oli vaikea välttyä ajatukselta, että siinä toivottiin kuolemaani”

12 tuntia 36 min ago

Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo kertoo saaneensa ”kovaa postia” erottuaan kokoomuksesta ja perustettuaan Liike Nytin.

–Varsinkin puolueesta lähtöni jälkeen sain ymmärtää, kuinka uskonnonomaisesti jotkut puolueeseen suhtautuvat. Sain kovaa postia. Esimerkiksi erään kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtajalta tuli melko roisia tekstiä, oli vaikea välttyä ajatukselta, että siinä toivottiin kuolemaani, hän kertoo IL-blogissaan.

Kansanedustaja vaatii hallitukselta stoppia ”turvevimmalle”: ”Sekopäistä”

13 tuntia 4 min ago

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari vaatii Juha Sipilän (kesk.) hallitusta pysäyttämään turvevimman ja lopettamaan turpeen energiakäytön. Karin mukaan Suomessa nostetaan tänä kesänä ennätysmäärä turvetta.

–Ennätyksellinen turvekesä on surullinen uutinen sekä Suomen luonnolle että ilmastolle. On sekopäistä, että poikkeuksellisen helleaallon vuoksi voimme nostaa ennätysmäärän turvetta, jonka poltto entisestään kiihdyttää ilmaston lämpenemistä. Suomen on torjuttava ilmastonmuutosta ja luovuttava turpeen energiakäytöstä viivyttelemättä, Kari toteaa tiedotteessaan.

EU-poliitikolta suorat sanat Steve Bannonin uudesta hankkeesta: ”Kuinka paljon venäläistä rahaa on mukana tällä kertaa?”

13 tuntia 16 min ago

Belgialainen europarlamentaarikko Guy Verhofstadt on reagoinut suorin sanoin uutiseen siitä, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen neuvonantaja Steve Bannon aikoo perustaa oikeistopopulisteja tukevan säätiön Brysseliin. Verhofstadtin mukaan kyseessä on selkeä yritys vaikuttaa ensi toukokuun eurovaaleihin.

”Kauppasota on nyt todellisuutta”

13 tuntia 54 min ago

Yhdysvaltojen tuontitullit ovat nousemassa pääaiheeksi G20-maiden kokouksessa Argentiinassa. Yhdysvallat on asettanut tuontitulleja niin EU-maista kuin Kiinasta USA:han tuotaville tuotteille. Lisäksi presidentti Donald Trump on uhannut Kiinaa uusilla tulleilla.

–Kauppasota on nyt todellisuutta. Yhdysvaltain nykyinen kauppapolitiikka, joka perustuu yksipuolisille tullimaksuille on kuin viidakon laki, Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire kommentoi BBC:lle.

RoPS jatkaa yllätyksiään – SJK sai jälleen nöyryytyksen

21.7.2018 21:54

Rovaniemen Palloseura osoittaa, että pienelläkin budjetilla pärjää Veikkausliigassa. Lauantaina RoPS voitti kotiottelussaan Seinäjoen Jalkapallokerhon 1-0.

Voittomaalista vastasi 64. minuutilla Simo Roiha. Antonio Reguero pelasi RoPS-maalilla jo kauden 14. nollapelinsä.

Kimi Räikkösen tilanne yhä arvoitus – Ferrarin pomokin vaihtui

21.7.2018 21:40

Kimi Räikkönen sijoittui Saksan F1-kisan aika-ajoissa lauantaina kolmanneksi. Suurempi mediahuomio Räikkösen sijoitusten sijasta keskittyy Räikkösen tulevan kauden työpaikan arvuutteluihin.

Räikkösen on huhuttu vaihtavan Charles Leclercin kanssa paikkaa. Leclerc ottaisi Räikkösen paikan Ferrarilla ja Räikkönen ajaisi ensi kaudella Sauberilla. Sauberin tallipomo Frederic Vasseur ilmoitti, että voisi kyllä ajattaa maailmanmestaria tallissaan.

Onko tässä Kimi Räikkösen uusi pomo? Ferrari ja Fiat vaikenevat vielä

21.7.2018 16:11

Italialaistietojen mukaan Ferrarin uudeksi pääjohtajaksi nousee yhtiön hallituksessa nyt istuva Louis Carey Camilleri. Asiasta kertoo muun muassa Il Sole 24 Ore. Camilleri on tehnyt pitkän uran tupakkajätti Philip Morrisin palveluksessa.

Suomalainen asiantuntija Donald Trumpin uhkauksesta: ”Olisi kovaa kauppasotaa”

21.7.2018 15:31

Eläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto arvioi, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin perjantainen uhkaus uusista tullimaksuista voi tarkoittaa laajamittaista kauppasotaa. Trump sanoi olevansa valmis asettamaan tuontitulleja kaikille kiinalaisille tuotteille.

Tutkijat: ”Kreml saattaa pian katua, että huippukokous järjestettiin - Ei mitään tarvetta uusille Trump-Putin-tapaamisille”

21.7.2018 12:46

Carnegie Moscow Centerin tutkija Aleksander Gabuev arvioi, että Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaa pian katua tapaamistaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa. Presidentit tapasivat Helsingissä viime maanantaina.

Juventus myi Ronaldo-paitoja 60 miljoonalla dollarilla vuorokaudessa

21.7.2018 12:03

Italian korkeimmalla sarjatasolla Serie A:ssa pelaava jalkapallojoukkue Juventus FC myi vuorokaudessa 60 miljoonan dollarin eli noin 52 miljoonan euron arvosta Ronaldo-paitoja. Rahasumma vastaa yli puolta huippujalkapalloilija Cristiano Ronaldon siirtosummasta. Asiasta kertoo Business Insider

Ronaldon kerrottiin vastikään siirtyvän espanjalaisesta Real Madridista 99,2 miljoonan punnan eli noin 111 miljoonan euron suuruisella sopimuksella Juventukseen.

Vladimir Putinin mustalle listalle joutunut ex-suurlähettiläs: ”En pyytänyt häntä hyökkäämään”

21.7.2018 11:30

Yhdysvaltain entinen Moskovan-suurlähettiläs Michael McFaul kertoo, että hänen joutumisensa listalle henkilöistä, joita Venäjän syyttäjäviranomaiset haluavat kuulustella, vaikeuttaa niin matkustamista kuin työntekoakin.

–En pyytänyt Putinia hyökkäämään kimppuuni vauhdittaakseni kirjani myyntiä. Se, että Putin syyttää minua rikoksista toimessani Yhdysvaltain hallituksen virkamiehenä on vakava asia, joka vaikeuttaa matkustamistanija työntekoani pitkän aikaa, hän kommentoi Twitterissä.

Kansanedustaja kertoo karuja tapauksia suomalaisesta työelämästä: ”Tämä on tosi”

21.7.2018 10:48

SDP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta kertoo sosiaalisessa mediassa kokemuksiaan suomalaisesta työelämästä. Häneltä on muun muassa kysytty, miten hän selviytyy työtehtävistään, koska hänellä on lapsia.

–Ollessani SDP:n puoluesihteeri minulta kysyttiin usein miten selviän hommasta, kun minulla on kolme kouluikäistä lasta. Kysyin edeltäjältäni Eero Heinäluomalta, jolla oli ollut sama perhetilanne samassa tehtävässä, mitä vastata. Ei oltu kyselty. Ikinä, hän tviittaa.

Luottoluokittaja varoittaa poliittisesta riskistä Suomessa: ”Vain ohut enemmistö”

21.7.2018 10:13

Luottoluokittaja DBRS varoittaa poliittisesta epävakaudesta Suomessa ennen ensi kevään eduskuntavaaleja. Se pitää myös mahdollisena, että muun muassa sote-uudistukseen liittyvät erimielisyydet kaatavat Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ennen vaaleja.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat