jyritiimonen

Mihin katosi läpinäkyvä tasa-arvo?

  • Tasa-arvo saavutti ihannetilan
    Tasa-arvo saavutti ihannetilan

Sukupuolten välisen tasa-arvon perään innolla huutaneet ovat olleet vuosia innoissaan siitä, kun sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikkö saavutti täydellisen tasa-arvon. Viimeinenkin miespuolinen jäsen korvattiin naispuolisella henkilöllä. Älkää ymmärtäkö väärin. Kannatan sukupuolten välistä tasa-arvoa mutta vastustan aivot narikassa toimivien tasa-arvohörhöjen toimintaa. Selvennän tämän asian myöhemmin. Vaatisin tasa-arvovaltuutettua, Pirkko Mäkistä, puuttumaan asiaan mutta tokkopa hänellä on mitään huomautettavaa tästä.

On muuten varsin mielenkiintoista huomata, että tasa-arvovaltuutettuna toimii enemmistösukupuolen edustaja ja tasa-arvoyksikössäkin on ainoastaan enemmistösukupuolen edustajia. Muodostavathan naiset 51% Suomen väkiluvusta.

Tasa-arvoyksikön täydellisen tasa-arvoinen kokoonpano on ollut ihailtavana sosiaali- ja terveysministeriön sivuilla ainakin vuodesta 2009 saakka. Tänään jouduin kuitenkin ihmettelemään, onko toiveisiini vihdoinkin vastattu ja tasa-arvoyksikkö lakkautettu, kun kyseisen yksikön henkilöstö yhteystietoineen ei enää löydy STM:n sivuilta. Vai onko STM niin häpeissään tasa-arvoyksikön sukupuolijakaumasta, että se ei kehtaa enää näyttää sitä nettisivuillaan? Rohkenen epäillä.

Kyse lienee kuitenkin virheestä STM:n verkkosivuilla, koska jokaisen organisaation kohdalla on sama ongelma. Yhteystiedot eivät löydy. Tässä esimerkkinä hallinto- ja suunnitteluosasto. Voitte vapaasti valita minkä tahansa yksikön tai ryhmän kohdalta vastaavasti ryhmän tai yksikön henkilöstö -linkin.

Voi hitsit. Turhaan tuli juhlittua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jyritiimonen kuva
Jyri Tiimonen

Vuoden 2010 tilasto:
Suomen väkiluku: 5 375 276
Miehiä: 2 638 416
Naisia: 2 736 860

2736860/5375276 = 50,9%

j.olavi heikkinen

vai niin.

tasy:n kokoonpano on muodostunut tavanomaisia virantäyttökriteereitä noudattaen kuten valtion virkamieslaki edellyttää. erityisiä kelpoisuusvaatimuksia asetetaan asianomaiseen virastoon hakijoille koulutuksen, tutkinnon, kokemuksen, tehtäväalaan perehtyneisyyden tai johtamistaidon osalta siinä määrin, mitä viran hoitaminen edellyttää.

eli tasy:öön ei kannata hakea ammattikoulusta saadulla rakennusmiehen todistuksella eikä ehken merkonomin tutkintokaan täytä muodollisia pätevyysvaatimuksia.

käsittääkseni yhteiskunnallisesti suuntautuneet akateemiset tutkinnot ovat kovaa valuuttaa haettaessa sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa toimiviin organisaatioihin vakituiseen virkaan. samoin kokemukset laaja-alaisesta työstä tasa-arvo-orientoituneissa tehtävissä ovat eduksi sekä kokonaiskäsitys hallinnonalasta.

mitä sitten pitäisi muuttua, jotta tasy:öön hakeutuisi enemmän kelpoisuusvaatimukset täyttäviä miehiä viranhakijoiksi ja töihin??

välttämättä ei mielestäni minkään, koska yhteiskuntatieteellisesti tai soveltuvin osin oikeustieteellisesti suuntautuneita akateemisia tutkintoja voivat suorittaa myös miehet, samoin tasa-arvo-orientoituneiden mies- ja tasa-arvojärjestöjen toiminnassa miesten aktiviteettia ei ole lakisääteisesti rajoitettu.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sukupuolentutkimus
http://fi.wikipedia.org/wiki/Oikeustiede
http://fi.wikipedia.org/wiki/Miesj%C3%A4rjest%C3%B...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sukupuolten_tasa-arvo

Jorma Laine

jotkut ovat vaan tasa-arvoisempia kuin toiset.

-George Orwell-

Toimituksen poiminnat