jyritiimonen

Kokoomus avoimuuden aikakaudelle

Kokoomuksen vuoden 2014 puoluekokouksen alla kävin Lasipalatsin Bio Rexissä seuraamassa silloista puheenjohtajatenttiä, jolloin ehdolla oli Paula Risikko, Alexander Stubb ja Jan Vapaavuori. Huolissani puolueen sulkeutuneesta imagosta esitin heille tentin jälkeen kaksi Kokoomukseen liittyvää kysymystä: kannattavatko he sitä, jos Lahden puoluekokouksen koko suoralähetys olisi jälkikäteen nähtävissä verkossa ja kannattavatko he sitä, jos aiempien puoluekokousten kaikki suoralähetysmateriaalit olisivat verkossa avoimesti nähtävissä. Kaikki ehdokkaat olivat avoimia Lahden puoluekokouksen lähetysmateriaalin julkistamiselle ja olivat vähintään valmiita harkitsemaan aiempien puoluekokousten suoralähetysmateriaalien julkistamista.

 

Näin ei ole kuitenkaan valitettavasti tapahtunut. Verkosta löytyy ainoastaan muutama puhe ( https://www.youtube.com/user/verkkouutiset/videos?view=0&shelf_id=0&sort=dd ). En kritisoi kirjoituksessani Stubbia vaan puoluetoimistoa sillä en ole Bio Rexin tilaisuuden jälkeen keskustellut Stubbin kanssa aiheesta mutta olen useaan otteeseen tiedustellut puoluetoimistolta aiheesta. Heidän perustelut olla jakamatta koko suoralähetysmateriaali ovat olleet heikkoja. Kyse ei ole mistään uudesta materiaalista. Niin puolueen jäsenet kuin muutkin eivät ole sitoutuneet puoluekokouksen aikatauluun vaan voivat vapaasti katsoa heitä kiinnostavat kohdat kokousta. Kokousvideon helposta saatavuudesta on myös hyötyä kokouksessa olleille sillä kyseisen materiaalin avulla on mahdollista arvioida omien puheenvuorojen toteutusta ja siten kehittää omaa toimintaansa. Koko livelähetyksen helppo saatavuus tuo lisää avoimuutta Kokoomukseen ja parantaa sen julkisuusnäkymää. Avoimempi puolue on helpommin lähestyttävissä oleva puolue.

 

Edesauttaakseni Kokoomuksen avoimuutta julkistin Youtubessa neljä taltiointia Kokoomuksen vuoden 2014 puoluekokouksen suorasta lähetyksestä. Puutteita löytyy sillä videoilta ei löydy kaikki suoralähetysmateriaali ja ensimmäisestä puuttuu ääni. On tämä kuitenkin parempi kuin ei mitään. Puolueen asennemuutosta odoteltaessa. Kiitän Janne Paalijärveä taltiointityöstä.

 

Video 1

Video 2

Video 3

Video 4

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JariHollsten kuva
Jari Hollstén

Meitä on aika monta kokoomuslaista jotka ollaan bannattu Kokoomuksen facebooksivuilta. En tänä päivänä tiedä miksi, jotain ei sopinut kysellä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Iltalehden puolesta lokaa heittelevät Lappeenrannassa Marko-Oskari Lehtonen, Jukka Lehtinen ja "politiikan erikoistoimittaja" Tommi Parkkonen. Uutta glasnostia eli avoimuutta olisi Iltalehdeltä kertoa, että se tekee hartiavoimin töitä Alexander Stubbin, Sanni Grahn-Laasosen ja Lenita Toivakan syrjäyttämiseksi viroistaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016060921700340_u...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ymmärtääkseni puolueen luottamustoimet eivät ole virkoja.

Toimituksen poiminnat