Ei juhlita itsenäistä Suomea

Tänään on vaikeata juhlia Suomen itsenäisyyttä. Hyvää on se, että emme kuulu Neuvostoliittoon/Venäjään. Huonoa on se, että Suomen hallitus aiheuttaa kyvyttömyyden kautta hallaa Suomelle. Keskusta + Perussuomalaiset + Kokoomus on paras mahdollinen kokonaisuus Suomen kannalta. Ongelmallista on kuitenkin se, että nykyinen hallitus peruu lähes jokaisen järkevän tavoitteensa.

Kauppojen ja muiden toimialojen aukiolojen vapautuminen on loistavaa. Sillä ei kuitenkaan pelasteta Suomea. Kansalaiset kuluttavat saman verran jatkossakin. Kyseinen muutos mahdollistaa kuitenkin sen, että kauppiailla on vapaus päättää, milloin kaupat ovat auki.

Hallituksen on korjattava ne ongelmat, jotka aiheuttavat korkean kynnyksen työntekijöiden palkkaamiselle. Tämä onnistuu ilman pakkolakiakin ja korostaisi aitoa sopimusvapautta. Työnantajaliittoihin kuulumattomat yritykset on vapautettava työehtosopimusten yleissitovuudesta. Irtisanomissuojista ja -korvauksista on luovuttava ja siinä samalla koeajoista. Tämä kuitenkin vaatii sitä, että irtisanottavat pääsevät mahdollisimman vaivattomasti tukien piiriin. Työnantajilla on oltava oikeus antaa potkut tarpeettomalle työntekijälle ja tarvittaessa palkata parempi työntekijä tilalle.

Julkisista yritystuista on luovuttava ja yritysvero on pienennettävä samalla suuruudella. Käytännössä tämä johtaisi lähes koko yritysveron poistumiseen. Valtiolla ei ole oikeus päättää, mitkä yritykset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Annetaan yksityissekstorin päättää, mitkä yritykset pärjäävät ja mitkä ei. Terveeseen markkinatalouteen kuuluu se, että huonot yritykset menevät konkurssiin. Alhainen yritysvero loisi todennäköisesti yrityksille houkutuksen sijoittua Suomeen.

Energiantuotantomarkkinat on vapautettava. Kaikki eri energiantuotantomuodot on pistettävä samalle lähtöviivalle. Tuulivoimatariffeista on luovuttava. Uudet ydinvoimalaitoket eivät voi vaatia eduskunnan hyväksyntää vaan niiden on pohjauduttava siihen, ovatko ne turvallisia vai ei. Tähän STUK on järkevämpi taho kuin eduskunta. Ydinvoima on hiilidioksidipäästöiltään samaa tasoa kuin uusiutuvat energiantuotantomuodot. On täysin päätöntä rangaista ydinvoimaa siitä, että Tsernobylin onnettomuus tapahtui. Siellä poistettiin varajärjestelmät pois käytöstä tarkoituksella. On sanoinkuvaamattoman järkyttävää ja häpeällistä, että joidenkin mielestä neljän henkilön menehtyminen Tsernobylissä on kauheampi asia kuin 15 henkilön menehtyminen tuulivoimalaonnettomuudessa. Uskokaa vihdoinkin tilastoihin – ydinvoima on turvallista.

Niin kauan kuin järki jää vähemmistöön Suomessa, ylpeys Suomea kohtaan on olematonta. Ei ole mitenkään uskottavaa iloita Suomesta, kun piittaamattomuus on valloillaan.

Itsenäisyyspäivää kullekin. Näin ihan riippumatta siitä, miten suhtaudutte siihen.

jyritiimonen
Kokoomus Espoo

Aalto-yliopistossa opiskeleva yhteiskunnan pelastaja. Kaikki kirjoitukset ilmaisevat ainoastaan kirjoittajan omia mielipiteitä ellei toisin mainita.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu