jyritiimonen

Kokoomuksen lisättävä avoimuutta

  • Verkkouutiset näytti Kokoomuksen Lahden puoluekokouksesta suorassa lähetyksessä muun muassa Alexander Stubbin linjapuheen.
    Verkkouutiset näytti Kokoomuksen Lahden puoluekokouksesta suorassa lähetyksessä muun muassa Alexander Stubbin linjapuheen.

Kokoomus on lisännyt puolueen avoimuutta näyttämällä verkon kautta kaksi viimeistä puoluekokousta suorana lähetyksenä. Hyvä niin. Tällä tavalla toimimalla jokainen puolueen jäsen sekä jokainen suomalainen voi halutessaan seurata, mitä päätöksiä Kokoomus tekee.

Toteutuksen viimeistely on kuitenkin ontunut. Vaikka puoluekokoukset ovat olleet vapaasti nähtävissä suorana lähetyksenä, kummankaan kokouksen videomateriaalit eivät ole päätyneet jälkikäteen verkkoon vapaasti nähtäviksi. Tämä päätös ihmetyttää suuresti. Miksi Kokoomuksen mielestä on hyväksyttävää, että puoluekokousta voi katsoa ainoastaan silloin, kun se on menossa?

Viime puoluekokouksen alla kysyin jokaiselta puheenjohtajaehdokkaalta Lasipalatsin Bio Rexissä, kannattavatko he sitä, että Lahden puoluekokouksen videomateriaali tulee jälkikäteen vapaasti saataville verkossa. Kannatus oli yksimielistä. Kysyin myös, kannattavatko he sitä, että myös aiempien puoluekokousten videomateriaalit päätyvät verkkoon nähtäville. Ehdokkaista ainakin Alexander Stubb halusi selvittää tätä mahdollisuutta. Selvittäminen on ilman muuta järkevää, koska ennen Rovaniemen puoluekokousta järjestetyt puoluekokoukset eivät tietääkseni olleet nähtävissä missään suorana lähetyksenä, jolloin yksityisyyden suojaan liittyvät kysymykset on otettava huomioon. Kokoomuksen palkkalistoilla ollut henkilö antoi lisäksi ymmärtää, että puolue on jo muutenkin lataamassa Lahden puoluekokouksen suoran lähetyksen videomateriaalit verkkoon pysyvästi.

Mikä siis kestää? Kokoomuksen viimeisimmästä puoluekokouksesta on kulunut jo kahdeksan kuukautta eikä videomateriaali ole vieläkään saatavilla. Mitä pidempään Kokoomus odottaa sitä enemmän puolue tulee kokemaan imagotappiota. Osa puolueista on jo ladannut puoluekokousvideoita verkkoon. Haluammeko olla viimeinen puolue, joka ryhtyy tähän? Vitkuttelun on loputtava. Sekä Rovaniemen että Lahden puoluekokousten suorien lähetysten videomateriaalit on julkaistava sellaisenaan välittömästi. Toimenpiteestä ei aiheudu puolueelle lisäkustannuksia, koska verkosta löytyy maksuttomia videopalveluita, joihin videot voidaan ladata. Lisäksi on selvitettävä Rovaniemen puoluekokousta ennen järjestettyjen puoluekokousten videomateriaalien julkaiseminen. Tästä olisi sekä informatiivista että historiallista arvoa puolueelle. Toivon, että sekä puoluevaltuusto että puoluehallitus korjaavat tämän ongelman.

 

Jyri Tiimonen

Kokoomusteekkarit

varapuheenjohtaja

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat